Τι να περιμένω στην πρώτη επίσκεψη;

By 06/06/2020 28 Ιουλίου, 2020 Συχνές ερωτήσεις

Στόχος του ιατρείου είναι η παροχή ποιοτικής και εξατομικευμένης φροντίδας. Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός οπότε κάθε θεραπεία πρέπει να είναι πλήρως προσαρμοσμένη στις ανάγκες του κάθε ασθενούς σύμφωνα με το αρχικό πρόβλημα, το πρόσωπό του και τις αισθητικές και λειτουργικές απαιτήσεις του.

Στην πρώτη επίσκεψη πραγματοποιείται η γνωριμία με την ορθοδοντικό και ακολουθεί συζήτηση με τον ασθενή για το τι θα ήθελε να αλλάξει στο χαμόγελό του και τι προσδοκίες έχει από την θεραπεία.

Ακολουθεί η λήψη ιατρικού και οδοντιατρικού ιστορικού και η κλινική εξέταση όπου γίνεται μία αρχική αξιολόγηση του προβλήματος. Ακολουθεί συζήτηση σχετικά με τις θεραπευτικές επιλογές που υπάρχουν και μία πρώτη εκτίμηση του χρόνου και του κόστους της θεραπείας.

Στη συνέχεια ακολουθούν περεταίρω διαγνωστικές εξετάσεις έαν αυτό απαιτείται που περιλαμβάνουν:

  1. Ενδοστοματικές και εξωστοματικές φωτογραφίες
  2. Ψηφιακά Αποτυπώματα
  3. Εξειδικευμένες ακτινογραφίες που συνήθως είναι: πανοραμική ακτινογραφία και πλάγια κεφαλομετρική ακτινογραφία.

Στο επόμενο ραντεβού αφού η ορθοδοντικός μελετήσει όλα τα παραπάνω στοιχεία παρουσιάζεται αναλυτικά το εξατομικευμένο σχέδιο θεραπείας. Αναλύονται οι συγκεκριμένοι μηχανισμοί που θα χρησιμοποιηθούν , η διάρκεια της θεραπείας και όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής πριν την έναρξη της διαδικασίας.